Agressie Training Tips – Wat te doen in geval van agressie

Agressie Training Tips – Wat te doen in geval van agressie

agressie training

Agressietraining is een manier om het gedrag van een individu in een specifieke situatie te verbeteren. Het kan een zachtaardig persoon geleidelijk veranderen in een agressief persoon. Er zijn verschillende soorten agressietraining. Sommige methoden gebruiken symbolische modellering. Symbolische modellering omvat het introduceren van opvallende voorbeelden van agressief gedrag en het bevorderen van imitatie agressie training ggz. Andere methoden gebruiken het straffen van het doelwit.

Het model van agressie is heel anders dan dat van het leermodel. Het is gebaseerd op het feit dat een individu niet alleen vecht om biologische behoeften te bevredigen. Dit betekent dat agressie wordt gemotiveerd door beloningen die niet biologisch vereist zijn. De eerste fase van agressie bij kinderen betreft bijvoorbeeld 'territoria' en speelgoed. Dit suggereert dat het beheersen van objecten en plaatsen een hoge versterkende waarde heeft gekregen. Bij afwezigheid van primaire bekrachtigers zijn leermechanismen meestal onvolledig en kunnen ze de complexe relatie tussen beloningen en gedrag niet verklaren.

Om het gedrag van uw hond te verbeteren, moet u de triggers en de onderliggende oorzaken van agressie identificeren. Hoewel het vermijden van deze triggers een voor de hand liggende oplossing is, is het op de lange termijn niet altijd praktisch. Daarnaast is het belangrijk om een progressief trainingsprogramma voor uw hond te plannen. Begin met kleine stapjes en verdeel het hoofddoel in kleine stapjes. Zorg ervoor dat u uw vooruitgang viert terwijl u resultaten ziet. Dit trainingsproces kan langzaam zijn, maar je moet geduldig en vastberaden zijn.

Veel studies hebben een verband aangetoond tussen de mate van agressie en willekeurige behandeling. Als een persoon bijvoorbeeld het gevoel heeft het slachtoffer te zijn van een fysieke aanval, is de kans groter dat hij aanvalt.

Klik door naar de website: Hetsen & Visschers