Wat is assertiviteit?

Assertief worden?

Wat is assertiviteit? Dit is een veel voorkomende vraag bij mensen die hun rechten en behoeften op de werkplek of waar dan ook proberen te doen gelden. Assertiviteit betekent in feite het vermogen om te zeggen wat je wilt zonder het risico te lopen iets te verliezen, vooral als het een zeer gevoelige kwestie is. Als u zich afvraagt hoe u assertief kunt worden op de werkvloer, dan moet u weten dat er tal van mogelijkheden voor u beschikbaar zijn. Het is nooit gemakkelijk om het te doen, maar met vastberadenheid en oefening zul je zeker resultaten behalen. Hier zijn enkele manieren om assertief te worden op de werkplek.

Passieve assertiviteit verwijst eenvoudigweg naar het reageren op het verzoek van iemand anders door dit simpelweg te doen zonder noodzakelijkerwijs eerst met hen in discussie te gaan Assertiviteit en Zelfvertrouwen Cursus. Misschien heb je dit concept in films gehoord: de passieve luisteraar gaat gewoon akkoord met het verzoek van de spreker omdat hij wil voorkomen dat hij ruzie of zichzelf moet verdedigen. Passieve luisteraars moeten echter niet worden verward met passieve luisteraars; passieve luisteraars zijn degenen die gewoon een ding op de voet volgen en geen ruzie maken of zichzelf verdedigen. Een passieve luisteraar zijn is dus niet hetzelfde als een assertieve luisteraar zijn.

Het is belangrijk op te merken dat als u uw recht op een bepaalde functie op de werkplek of op een andere plaats wilt doen gelden, u proactief moet zijn in het maken van uw punt. Een passieve luisteraar zijn zal je niet helpen je zelfvertrouwen op te bouwen, omdat je geen antwoord kunt geven op de vraag die je werd gesteld. Als je echter wilt leren hoe je een assertief persoon kunt worden, moet je beginnen met jezelf te verdedigen tegen degenen die proberen je macht te misbruiken. U moet leren hoe u proactiever kunt worden in hoe u met situaties op de werkplek omgaat.

Voor meer informatie zie: Assertiviteit en Zelfvertrouwen Cursus

Related Posts