Waarom zijn Bitcoins waardevol?

bitcoins

Waarom zijn Bitcoins waardevol?

meer info op deze site zijn een op internet gebaseerde virtuele valuta, zonder fysieke grondstof of overheidssteun, die alleen van gebruiker naar gebruiker kan worden overgedragen in het peer-to-peer-systeem van het netwerk zonder de noodzaak voor derden. Het is gemaakt door een onbekende persoon of groep, bekend als de aggregator, die een groot aantal kleine bewijzen of "bitcoins" heeft verzameld. Al deze bitcoins hebben geen echte waarde omdat ze technisch gezien niet zijn uitgegeven door een overheid of financi├źle instelling. Deze virtuele valuta bestaat al zo'n vijf jaar, maar begint pas sinds kort aan populariteit te winnen bij gewone mensen. Er zijn nu meer dan drieduizend bitcoins in omloop en die kunnen elke dag voor miljoenen dollars van eigenaar wisselen.

bitcoins worden door gebruikers gekozen omdat het gemakkelijker is om mee om te gaan dan traditionele creditcards of andere vergelijkbare digitale valuta's. Omdat er geen commissies of wisselkoersen bij betrokken zijn, lijken ze meer op computervaluta dan op iets anders. Transacties met bitcoins worden vastgelegd in een openbaar grootboek dat de blokketen wordt genoemd, en iedereen die bitcoins gebruikt, weet dat ze daar worden geregistreerd. Er is geen fysiek geld of actief aan de bitcoins verbonden waardoor hun uitwisseling gemakkelijk te volgen zou zijn. Het ontbreken van een standaard type valuta maakt het moeilijker om te stelen, frauduleus te belasten en te controleren, en zelfs gemakkelijker om aan het zicht te onttrekken.

Om ervoor te zorgen dat mensen bitcoins gaan gebruiken, moeten ze een aggregator vinden die hen een reeks virtuele portefeuilles zal bieden die ze kunnen gebruiken om hun priv├ętransacties en rijkdom op te slaan. Deze portefeuilles worden vervolgens beveiligd door complexe coderingsprocessen die bedoeld zijn om iedereen buiten te houden die toegang probeert te krijgen. In feite is het mogelijk om overal ter wereld bitcoins uit te geven of te ontvangen, zolang je een internetverbinding hebt en een computer die berichten kan ontvangen en verzenden. Dit is veel anders dan conventioneel geld dat wordt verhandeld en opgeslagen op fysieke locaties. Hoewel bitcoins niet algemeen worden geaccepteerd door alle handelaren en etablissementen, zijn ze erg populair geworden bij online gaming-sites. Alle transacties die met bitcoins worden gedaan, worden in de blokketen bewaard, zodat gebruikers de betreffende transactie nooit te zien krijgen.

Klik hier: Bitcoinmeester.nl