Wat is assertiviteit? Een krachtig hulpmiddel voor uw succes in de wereld van vandaag

Wat is assertiviteit? Een krachtig hulpmiddel voor uw succes in de wereld van vandaag

Wat is assertiviteit? Je hebt deze term misschien nog niet eerder gehoord, maar je hebt waarschijnlijk veel foto's of video's gezien over hoe je assertiever kunt zijn in verschillende situaties. Je ziet het in films waarin de man achterover leunt in een stoel met zijn handen over zijn borst gekruist; hij ziet er ontspannen uit, maar heeft nog steeds een verhitte confrontatie met zijn echtgenote. Of, als je de films of televisiedrama's hebt gezien, heb je misschien personages gezien die altijd proberen assertiever te zijn (bijv. Batman).

Wat is assertiviteit

Zoals ik het zie, is assertiviteit gewoon het vermogen om je eigen gedrag te voelen en te beheersen klik hier. Als je in staat bent om je eigen emoties, gedachten, overtuigingen en gedragingen te beheersen, is de kans veel groter dat je de leiding hebt over jezelf en je interacties met anderen. Het mooie hiervan is dat het heel gemakkelijk is om deze vaardigheid te leren en toe te passen wanneer je hem dagelijks oefent. Het is niet iets waar je jarenlang aan moet werken of trainen, maar je kunt er eerder heel snel beter in worden als je je leven in zijn meest natuurlijke vorm leeft. Naar mijn mening is de beste definitie van assertiviteit het vermogen om tegelijkertijd zelfbewust en zelfverzekerd te zijn.

Als je ooit het gevoel hebt gehad dat iemand je met je lichaam probeert te slaan of agressief tegen je is, dan heb je een aantal assertiviteitsvaardigheden die voor je werken. Deze vaardigheden zullen je niet alleen helpen het respect en de bewondering van andere mensen te winnen, maar ook van jezelf. Een manier waarop u assertiviteitsvaardigheden kunt oefenen, is door altijd uw tekenen van niet-agressie te laten zien wanneer u zich in een sociale situatie bevindt. Door te laten zien dat u zelfverzekerd en zelfverzekerd bent, kunt u het hoofd koel houden en ongemakkelijke gevoelens of acties vermijden. Naarmate u deze vaardigheid in de loop van de tijd oefent, wordt het natuurlijk en moeiteloos voor u, en zult u geen enkel probleem hebben om een argument te verspreiden of om te gaan met een andere persoon in een verhitte situatie.

Klik door naar de website: https://www.assertiviteitenzelfvertrouwencursus.nl/

Related Posts