Wat is assertiviteit?

Wat is assertiviteit? In de context van leiderschap is assertiviteit het tactvol en beleefd uiten van jezelf – vooral je standpunten en meningen – tegenover de mensen om je heen. Het woord 'assertiviteit' betekent meer dan 'vertrouwen', en het is een persoonlijke eigenschap die in de loop van de tijd kan worden verbeterd. Hier zijn enkele voorbeelden van manieren waarop u assertiviteit kunt gebruiken:

Wat is assertiviteit

Om een assertievere leider te worden, moet u eerst begrijpen dat assertiviteit kan worden gebruikt als een hulpmiddel om controle te krijgen en controle te krijgen over uw gedragspatronen. Wanneer u een hoge mate van assertiviteit vertoont, zult u het respect van de mensen om u heen krijgen omdat u het vermogen toont om assertief te zijn, zelfs als u dat niet wilt of hoeft. Het is normaal om je door sommige mensen als een doelwit te voelen, maar als je kalm blijft en assertief je idee├źn en meningen communiceert, zul je merken dat je een broodnodige boost krijgt voor je zelfvertrouwen, waardoor je elke uitdaging kunt aannemen lees meer. uitdaging die op je pad komt.

Hoewel je misschien denkt dat assertiviteit alleen kan worden gebruikt om agressie te beheersen, zul je merken dat er veel situaties zijn waarin assertiviteit ook kan helpen bij het oplossen van moeilijke problemen. Als u bijvoorbeeld met een moeilijke supervisor werkt, heeft u misschien het gevoel dat u geen macht heeft, maar u weet dat u uw standpunt kunt verdedigen en de gewenste resultaten kunt behalen, ongeacht hoe moeilijk de situatie is. Als u zich in een kantooromgeving bevindt waar agressief gedrag acceptabel is, leert u hoe u assertief kunt worden door de voordelen van assertiviteit te begrijpen en te gebruiken.

Meer informatie op: https://www.assertiviteitenzelfvertrouwencursus.nl/

Related Posts