makelaar Zoetermeer

Wie is Makelaar Zoetermeer? – In Nederland zou de beroemde Nederlandse bankier en financier Joost Derivers zijn huis hebben gebouwd aan de oevers van de rivier de Vlos. Dit was in de achttiende eeuw. Daar kocht volgens de legende zijn makelaar, de heer Zeeman, voor het eerst een perceel grond waarop hij een hypotheek kreeg. Deze hypotheek zou hem hebben geholpen om de fondsen te werven voor de bouw van het huis.

Tegenwoordig weten we dat Zoetermeer in die tijd ver buiten het land woonde. Zijn huis is hiervan een getuigenis. Het huis is in steen gebouwd en goed onderhouden en heeft sinds de bouw veel veranderingen ondergaan. Er zijn twee verdiepingen, een familiekamer aan de achterkant en een salon op de bovenste verdieping met een grote binnenplaats. Er is ook een grote patio met een zwembad.

Er zijn veel overeenkomsten tussen deze woning en de woning van de makelaar Zoetermeer. De locatie is ook vergelijkbaar, hoewel het aan de andere kant van de rivier moet zijn geweest. Beide huizen zijn vermoedelijk in de zeventiende eeuw gebouwd en tijdens de Nederlandse Revolutie verwoest. Het gebied werd vervolgens herbouwd en het huis werd opnieuw opgebouwd. Het is mogelijk dat zowel de makelaar als zijn cliënt, mogelijk een prins, besloten om hun huis helemaal opnieuw op te bouwen nadat ze door een ander waren verplaatst.

Het is niet te zeggen of de makelaar en zijn cliënt daadwerkelijk in het huis woonden lang voordat het werd vernietigd.

Wat we wel weten, is dat ze het misschien hebben gebruikt als zomerverblijf voor hun jonge dochter toen ze in oorlog waren. De open haard mag nog aangestoken worden en het tuinhuisje met daarin een waterpomp voor het wassen van kleding staat er. Deze factoren impliceren allemaal dat de woning in de betreffende periode actief was. Het is mogelijk dat ze iemand hadden gehad om voor het huis te zorgen terwijl ze daar waren, of anders een tuinman, of iemand van een ander beroep die kon helpen met het onderhoud van het huis en de tuin.

Als men gelooft dat de makelaar een van de laatste mensen was die het huis bewoonde, dan is er een impliciete overeenkomst tussen hen, die is bevestigd door de autoriteiten. Als de eigenaar van het makelaarshuis was overleden voordat hij er aanspraak op kon maken, dan zou zijn weduwe kunnen proberen het van hem te kopen met behulp van zijn verzekeringspolis. Dan zou ze het te koop aanbieden. Dit heeft alle kenmerken van een onvervuld plan. Als iemand de polis van een makelaar zou kopen, zou hij een van de hoogste kortingen voor zijn aankoop krijgen, omdat het praktisch onmogelijk is voor een persoon om te overlijden zonder een of andere verzekering. Het kopen van een makelaarspolis is daarom een verstandige zet voor iedereen die een luxe huis wil kopen, ook als ze er al een hebben.

Er is nog een detail van groot belang. In de tijd dat makelaar zoetermeer in zijn huis woonde, huurde hij soms mensen in om de buitenkant van het huis schoon te maken, zodat het pand er zo goed als nieuw uitzag. Als hij zou overlijden voordat hij het huis in bezit nam, zou zijn weduwe haar zoektocht naar een nieuwe makelaar nutteloos kunnen vinden. Daarom, hoewel hij er misschien niet in heeft gewoond, zou zijn weduwe zijn verzekering kunnen gebruiken om de schoonmaakkosten te betalen, wat er in hoge mate toe zou bijdragen dat zij het huis op de markt zou kunnen krijgen, zelfs.

Klik hier: lammersmakelaars.nl

Related Posts