peulvruchten

Gezonde vleesvervangers

Veel gezondheidsvoordelen worden geassocieerd met het eten van peulvruchten , zoals een betere gezondheid van het hart, eetlustbeheersing en regulering van de bloedsuikerspiegel. Omdat peulvruchten veel vezels bevatten, kunnen ze bovendien het cholesterolgehalte verlagen. Het verlagen van LDL-cholesterol, het "slechte" type cholesterol, is een voordeel van de consumptie van peulvruchten, wat kan helpen hart- en vaatziekten te voorkomen en de bloeddruk te verlagen. En als je je zorgen maakt over winderigheid, probeer dan meer peulvruchten aan je dieet toe te voegen!

Tofu is een goed vleesalternatief voor vegetariƫrs en veganisten. Je kunt tofu mengen in soepen en andere gerechten. Gekookte linzen, zoals zwarte bonen, zijn heerlijke toevoegingen aan salades en sandwiches. Andere snacks op basis van peulvruchten zijn edamame en sojanoten. Ze kunnen gemakkelijk in een saus worden gemengd of in een smoothie worden gemengd. Maar de beste manier om peulvruchten te eten is door ze toe te voegen aan een veganistisch of vegetarisch dieet!

Als je van vlees en kip houdt, kunnen plantaardige vervangers een smakelijke manier zijn om een vleesmaaltijd te maken. Vooral bonen zijn geweldige vleesvervangers. Je kunt ze grof pureren of mengen met paneermeel om een gerecht met textuur te creƫren dat de textuur van kip of kalkoen nabootst. Je kunt kikkererwten ook gebruiken in recepten die kip of kalkoen vereisen. En u kunt gelijke hoeveelheden bonen gebruiken in plaats van vlees of gevogelte.

Houd bij het kiezen tussen vlees- en graanpeulvruchten rekening met de gezondheidsvoordelen van beide. Mager rood vlees bevat veel ijzer, B12 en zink, die belangrijk zijn voor vrouwen tijdens zwangerschap en menstruatie. Zorg er ook voor dat u veel eiwitten opneemt bij het kiezen van vlees in plaats van peulvruchten. Voor meer ijzerrijke peulvruchten, probeer een paar plakjes avocado en tomaten toe te voegen aan je diner. En vergeet niet een glaasje melk of yoghurt erbij te doen!

Meer weten? Klik dan hier: https://www.valledelsole.nl/

Related Posts