Tests voor ziekenhuisgebruik

billendoekjestest

Omdat doekjes veel worden gebruikt in de medische sector, worden ze onderzocht op hun geschiktheid voor gebruik op verschillende oppervlakken. De 4-stapstest werd uitgevoerd met vier in de handel verkrijgbare desinfectiedoekjes, namelijk de test van de desinfectieproducten van de doekjes met behulp van een referentieweefsel of surrogaatweefsel, murien norovirus of het humaan norovirus, adenoviraal type 5 of polyomavirus SV 40 en virus van andere soorten .

De studie werd uitgevoerd met virussen van andere soorten zoals SARS of vogelgriep en muriene norovirussen (mNV of A8). Elk van de vier soorten desinfectiemiddelen van laboratoriumkwaliteit werd gebruikt op elk van de vier oppervlakken die in het onderzoek werden gebruikt. Alle vier de geteste producten toonden aan dat de virussen die in het onderzoek werden gebruikt, niet van het ene oppervlak naar het andere werden overgebracht. De test toonde ook aan dat elk van de vier desinfecterende producten geen bijwerkingen bij de mens veroorzaakte.

De resultaten van deze studie zijn in lijn met de resultaten van eerdere studies met provirale polyvirussen (PV). De resultaten van de tests toonden aan dat alle desinfecterende doekjes het virus konden doden en daardoor uit het lichaam konden verwijderen. De studie bevestigde ook dat norovirussen niet worden overgedragen van enig type oppervlak dat wordt gebruikt bij het testen van de desinfectieproducten. Verder toonden de tests aan dat er geen sporen van het virus achterbleven na het voltooien van de tests.

De test van de desinfectiedoekjes met behulp van een surrogaatdoekje toonde aan dat slechts één van de vier testdesinfecterende producten een succesvol effect had op het doden van het virus – muriene norovirale polyvirussen. Slechts één procent van de monsters van elk van de vier geteste producten was positief in deze test. De test van de vier producten toonde aan dat het virus dat het meest dodelijk is in deze test het polymyxine B is en dat de drie andere producten een verwaarloosbaar effect hadden op het doden van het virus. Daarom tonen deze tests aan dat de polymyxine B geen goede keuze is voor het desinfecteren van oppervlakken die vatbaar zijn voor besmetting, mogen niet voor dit doel worden gebruikt.

De test van de desinfectieproducten met behulp van een surrogaatdoekje toonde aan dat de tests van de drie producten die chloreringswater gebruiken erg duur zijn en dus niet in overweging zouden worden genomen door de meerderheid van het ziekenhuispersoneel. Daarom toonde de test aan dat alle vier de producten nader onderzoek nodig hebben om te bewijzen dat ze effectief kunnen worden gebruikt. bij het desinfecteren van oppervlakken die moeten worden gedesinfecteerd.

Deze studie is gedaan om de veiligheid van deze doekjes aan te tonen en om onze kennis over het gebruik van deze producten te verbeteren. Het testen is belangrijk omdat mensen kwetsbaarder worden voor gezondheidsrisico’s en daarmee het risico op besmetting is toegenomen. Deze tests worden ook uitgevoerd om ervoor te zorgen dat mensen niet worden blootgesteld aan gezondheidsrisico’s bij het gebruik van deze medische producten die voorzichtig en in een gecontroleerde omgeving moeten worden gehanteerd.

Klik hier voor meer informatie billendoekjestest