Voedingstips voor rode linzen

Voedingstips voor Valle del Sole: peulvruchten | kokosproducten | mais | granen | meel

Rode linzen zijn een van de meest veelzijdige voedingsmiddelen ter wereld. Ze bevatten veel eiwitten en vezels en kunnen in de meeste gerechten worden gebruikt. Ze missen echter tryptofaan en andere essentiƫle aminozuren die in vlees aanwezig zijn. Ze zijn een uitstekende bron van eiwitten en zijn een goedkope en gemakkelijke manier om meer voedingsstoffen aan je dieet toe te voegen. Je kunt een grote partij linzen maken voor ongeveer een dollar, wat een uitstekende prijs is voor een voedzame maaltijd.

rode linzen

Rode linzen worden meestal een nacht geweekt om hun lectines te neutraliseren. Hoewel ze rauw kunnen worden gegeten, maken de schillen ze minder verteerbaar en kunnen ze moeilijk verteerbaar zijn. Om de kooktijd te verkorten, kunt u ervoor kiezen om voorgekookte, bevroren of ingeblikte varianten te kopen. Je kunt er ook voor kiezen om je linzen helemaal opnieuw te koken door er kruiden aan toe te voegen. Voor het beste resultaat kook je de linzen goed en spoel je ze af voordat je ze gebruikt.

Een portie gekookte rode linzen heeft geen invloed op de bloedsuikerspiegel van het lichaam. Een kopje van dit graan bevat ongeveer 40 gram koolhydraten en 3,6 gram suiker en 15 gram voedingsvezels. Dit maakt het een gezonde optie voor diabetici, omdat het kan helpen de bloedsuikerspiegel onder controle te houden en gevaarlijke pieken te voorkomen. Rode linzen zijn niet alleen rijk aan vitamines, mineralen en voedingsvezels, maar kunnen ook helpen om een gezond immuunsysteem te behouden.

Voor meer info klik je deze site aan: https://www.valledelsole.nl/

Related Posts