Yoga voor moeders – Wat kan er misgaan?

Wat draag je tegenwoordig naar yogales? Vroeger waren de opties voor yogakleding beperkt tot eenvoudige T-shirts van dunne stof en elastische broeken. Meestal gaven vrouwen er de voorkeur aan om een getailleerde of loszittende sportbeha te dragen die meestal is gemaakt van een spandex / katoenmix en een beetje elastisch is. Beugelbeha’s en losse T-shirts zijn meestal ook een no-no, omdat ze de neiging hebben om een goede, volledige beweging in de weg te staan.

Maar de tijden zijn veranderd. Nu de yogamat is geëvolueerd, kun je yogakledingopties vinden die ideaal zijn voor yogalessen. Er zijn nu veel trendy yogastijlen die voor elk lichaamstype werken, ongeacht de “vorm” die je hebt. Laten we eens kijken naar enkele van de nieuwe keuzes die je hebt om je eerste yogales te volgen:

Prenatale en postnatale yogalessen: voor degenen die nieuw zijn met yoga, verwijzen prenatale en postnatale yoga naar dezelfde fysieke activiteit. Het grootste verschil is dat een zwangere vrouw tijdens yogalessen in beweging moet blijven terwijl haar opgroeiende baby rust, slaapt en geniet van de warmte van de baarmoeder. Veel zwangere vrouwen die met yogalessen beginnen, merken vaak dat hun spieren pijn doen na de eerste paar sessies. Als dit klinkt alsof het pijnlijk kan zijn, wil je misschien begeleide lessen proberen tijdens je eerste trimester. Een goede instructeur zal je tijdens de sessie laten weten hoe je je tempo moet bepalen, zodat je jezelf geen pijn doet. Nadat je echter met prenatale yoga bent begonnen, kun je elke stijl uitproberen die je wilt zien of het voor jou werkt!

Yogalessen voor geiten: Wist je dat geiten van yoga houden? In deze leuke en zachte kunstvorm zullen yoga-instructeurs je begeleiden door houdingen zoals de boomhouding en de vishouding, die perfect zijn voor toekomstige moeders die niet zeker weten hoe ze deze houdingen in hun eigen privacy moeten doen. huizen. Dit is ook een geweldige les voor degenen die nieuw zijn bij yoga en die liever geen houdingen doen die pijnlijk kunnen zijn voor hun gewrichten. Vraag je yoga-instructeur om meer ideeën over wat geiten wel en niet leuk vinden tijdens yogalessen.

Volledig natuurlijke geitenyoga: Zoals je waarschijnlijk al weet, is yoga een natuurlijke manier om jezelf te verbinden met je spirituele zelf en met je lichaam. In deze les zal yoga-instructeur Mary Smith je door hatha yoga leiden, die is samengesteld uit langzamere, vloeiende vormen van yoga. Het doel is om een omgeving te creëren waarin je je volledig verbonden voelt met zowel je lichaam als je geest. Tijdens volledig natuurlijke geitenyoga-lessen, zal Mary Smith je door poses leiden zoals de cobra, de halve maan en de op-en-neer driehoek. Dit is ideaal voor nieuwe moeders die moeite hebben met het volgen van instructies tijdens een krachtige yogales.

Ontspanningsyoga: Er is een zeer goede reden waarom de meeste yogalessen zich richten op meditatie en ademhalingsoefeningen. Door deze oefeningen bereiken we ons hoogste niveau van fysieke en mentale gezondheid. Maar de realiteit is dat onze geest en ons lichaam soms wegkomen van de focus. Je merkt misschien dat je je traag voelt en minder energie hebt na een periode van yogalessen. Dit komt doordat u uw aandacht op uw ademhaling of uw houdingen heeft gericht in plaats van uw lichaam de tijd te geven om te ontspannen en te verjongen.

Ga voor meer informatie naar https://www.hybs.nl/

Related Posts